Mat og servering

Tradisjon og innovasjon er nøkkelen til kjøkkenet vårt. Kjente råvarer og retter får gjerne en ny vri, og vi elsker å utfordre den norske matkulturen. Sammen verdsetter vi kulturarven og lar den få skinne.

Nær og kjær mat

Middag
Våre overnattingsgjester serveres dagens 3-retters i spisesalen klokka 19 hver kveld. Middag bestilles på forhånd og allergier / sjukdommer informeres om ved booking slik at kokken kan planlegge et godt måltid for alle.
Ved ledig kapasitet, er det mulig å bestille middag/3-retters hovedmeny for andre enn boende gjester. Ta kontakt på telefon/epost for å reservere bord.

Kiosken
I kiosken finner du raske karbohydrater, kart og mineralvann/turdrikke.
Glemt tannbørste? Vi har et utvalg av de mest vanlige toalettsakene.


Frokost
Frokost er inkludert når du bor hos oss. Den blir servert som buffet mellom 08 - 0930. Bor du i telt, bobil eller kjører tidlig over vidda og har lyst til å spise frokost her, kan du kjøpe frokost til 250,-

Kafe
Vi har åpen kafe fra kl 11 – 18 alle dager. Her serverer vi blant annet dagens suppe, rømmegrøt ( i sommersesongen) med spekemat og selvfølgelig vafler/lapper med godt tilbehør og kaker.

Prisliste

Dagens 3-retter
595,-
Dagens hovedrett
360,-
Fylling av termos - kaffe/te/solbærtoddy
75,-
Nistepakke
135,-
Velkommen til bords!
«Hvor øst møter vest»
Hardanger har solide mattradisjoner. Ikke bare med frukt og bær, men i de senere årene også på grønnsaker, småskala kjøttproduksjon, lokale is- og sjokoladeprodusenter - og selvsagt sideren. 

Hallingdal er også en matrik region med en rekke solide småskalaprodusenter vi gleder oss til å bli bedre kjent med. Særlig blir viltkjøtt, sau og lammekjøtt, fjellfisk og melkeprodukt viktige for oss. Men også her har markedshager og småskalaprodusenter på grønnsaker, urter, egg og bær dukka opp de senere årene. Vi gleder oss til å handle med de små!

Hjemmelaget mat er viktige elementer i matprofilen vår.

Osten har hedersplass på Fagerheim. Ost og fjell har alltid hørt sammen. De storartede budeiene på stølen har gitt oss både smør, ræmme og ulike oster i uminnelige tider. Dette er stasprodukt laget med kjærlighet til dyra og fjellet - og som vi er så heldige å ha uvurderlig tilgang på her i Hol. Ostebygda med sine 8 produsenter leverer både gårds- og stølsprodukt hele året. Det forplikter å ha slike naboer.

Fisken er også sentral hos oss. Vi har gode hjelpere som setter garn om sommeren og fyller fryseboksen til randen gjennom høsten. På sikt er målet å både røyke, grave og raka fjellørret selv.

Vidda kryr av bær om høsten. Vi gleder oss til å drive matauk på tampen av sesongen, plukke blåbær, tyttebær, krekling, brakje og molter.

Har du allergier eller andre restriksjoner som gjelder mat, er det nødvendig for oss å få beskjed om dette ved booking. Kokken gjør så godt hen kan for å imøtekomme allergier og sykdommer.

Måltidet og matopplevelsen er viktig for oss. Hver kveld samler vi våre boende gjester til dagens 3-retter kl 19:00.
crossmenuarrow-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram