«Hvor øst møter vest»
Hardanger har solide mattradisjoner. Ikke bare med frukt og bær, men i de senere årene også på grønnsaker, småskala kjøttproduksjon, lokale is- og sjokoladeprodusenter - og selvsagt sideren.
Hallingdal er også en matrik region med en rekke solide småskalaprodusenter vi gleder oss til å bli bedre kjent med. Særlig blir viltkjøtt, sau og lammekjøtt, fjellfisk og melkeprodukt viktige for oss. Men også her har markedshager og småskalaprodusenter på grønnsaker, urter, egg og bær dukka opp de senere årene. Vi gleder oss til å handle med de små!
Hjemmelaget mat er viktige elementer i matprofilen vår.
Osten har hedersplass på Fagerheim. Ost og fjell har alltid hørt sammen. De storartede budeiene på stølen har gitt oss både smør, ræmme og ulike oster i uminnelige tider. Dette er stasprodukt laget med kjærlighet til dyra og fjellet - og som vi er så heldige å ha uvurderlig tilgang på her i Hol. Ostebygda med sine 8 produsenter leverer både gårds- og stølsprodukt hele året. Det forplikter å ha slike naboer.
Fisken er også sentral hos oss. Vi har gode hjelpere som setter garn om sommeren og fyller fryseboksen til randen gjennom høsten. På sikt er målet å både røyke, grave og raka fjellørret selv.
Vidda kryr av bær om høsten. Vi gleder oss til å drive matauk på tampen av sesongen, plukke blåbær, tyttebær, krekling, brakje og molter.
Har du allergier eller andre restriksjoner som gjelder mat, er det nødvendig for oss å få beskjed om dette ved booking. Kokken gjør så godt hen kan for å imøtekomme allergier og sykdommer.
Måltidet og matopplevelsen er viktig for oss. Hver kveld samler vi våre boende gjester til dagens 3-retter kl 19:00.